Carrycut er en app for transport og frakt av varer. De ønsket flere automatiserte nyhetsbrev kampanjer som er tilpasset det norske markedet. Målet er å øke folks interesse for appen og fremheve at appen er et marked for avsendere og transportører.

Carrycut har som mål å gjøre det enkelt og sikkert å flytte ting i Norge. Til en fornuftig pris. Derfor er Carrycut-appen et verktøy som passer både profesjonelle og private brukere. De har også sagt at de skal gjøre det mulig for uavhengige transportører å samarbeide på en fleksibel måte. Ingen kompliserte fraktsedler eller fakturaer – det er bare å legge ut et oppdrag ved hjelp av noen tastetrykk.

slik ser nyhetsbrevene ut
Starten på nyhetsbrevene på tablet og telefon

Hva har jeg gjort?

  • Planlagt og skrevet innhold som skal sendes til nye brukere, kun til avsendere og kun til transportører
  • Laget et helhetlig design i form av templates
  • Oversatt fra engelsk og formet teksten/språket for å treffe den norske målgruppen
  • Produsert en rekke illustrative bilder med budskap
  • Design av illustrasjoner
  • Oppfordre brukere til deling på sosiale medier

Nyhetsbrev design

Carrycut bruker et fargepalett som er hovedsaklig sort, grått og grønt. Det er et maskulint og industrielt design i både appen og på nettsiden som jeg ønsket å gjenspeile i nyhetsbrevene. Det er viktig at når mottaker av nyhetsbrevet åpner det så gjenkjenner de avsender kun ved å se på design og bilder.

Nyhetsbrev kampanjen for nye brukere inneholder 12 mail som er designet for å oppfordre mottakeren til å bruke appen – både for å sende og for å bli en transportør. Det er mail som inneholder tips og triks. Det er mail som beskriver en typisk situasjon i hverdagen hvor det er naturlig å velge å bruke Carrycut. Og det er mail som inneholder argumenter for hvorfor man bør velge å bruke Carrycut.

Design av nyhetsbrev med tips
Første av 12 automatiske mail en ny bruker av appen mottar
Design av nyhetsbrev med tips
Første av 12 automatiske mail en ny bruker av appen mottar

Bildene

Målgruppen er folk mellom 18 – 45 år. Dette er mennesker som bruker sin smarttelefon til nesten alt de gjør i hverdagen – den er en vesentlig del av det daglige. Dette er folk som er aktive på sosiale medier og som bruker telefonen til å kommunisere aktivt – oftest via meldinger eller annen tekstbasert kommunikasjon. Derfor lanserte jeg en bildeserie hvor jeg har lagt til chat bobler og gjenkjennelige emoticons. Det er noe alle kan kjenne seg igjen i!

Disse bildene vil også bli brukt til markedsføring av appen i sosiale medier. Her er noen eksempler:

Utnytt ledig plass i bilen
Man har alltid litt ledig plass i bilen på vei til hytta
oppfordring til brukerene om å publisere oppdrag på sosiale medier
Tips til hvordan du kan publisere oppdragene på sosiale medier
Enkelt regnskap uten fakturering
Med Carrycut slipper man å sende faktura
Slik kan du får hjem badekaret ditt
Det er ikke alle som eier store nok biler til å frakte et badekar

Illustrative bilder av appen

Appen Carrycuts frontside
Forsiden til appen Carrycut
Appen: hvordan publisere et oppdrag