Ideen var å designe en annonse så overbevisende at det så ut som at den var designet på 1960-tallet. Jeg har alltid tenkt at de kvinnediskriminerende annonsene fra 1960-årene er litt geniale (fra et designsmessig synspunkt!) så jeg måtte benytte anledningen til å lage noe lignende.


Inspirasjon

Volkswagen tok en enorm risiko da lanserte den geniale reklamekampanjen for den lille bilen vi kjenner som bobla på det Amerikanske markedet. Det er en kjent sak at i USA så tenker de “bigger the better” og “more is more”. Hvis du tok en kikk på bilene som ble produsert på den tiden så var det store maskiner som tok mye plass på veien. Volkswagen gikk i motsatt retning da de lanserte bilen sin og oppfordret folk til å “think small”. De fremmet at bilen var liten ved å skrive “And if you rund out of gas, it’s easy to push”. Det var revolusjonerende! Strategien var enkel – ærlighet pakket inn i en god dose humor. Dette ble starten på en ny måte å kommunisere med kunden. Vil du se flere eksempler så kan du ta en kikk på denne siden.

Volkswagen Beetle reklame kampanje
Hvorfor hevde at bilen er noe annet en det den egentlig er?
Volkswagens Beetle
En genistrek som revolusjonerte industrien på 1960-tallet

Hvorfor Heineken?

Jeg ville virkelig gjøre det i 1960-tallets riktige ånd og valgte derfor en Heineken-annonse. Heineken var en veletablert merkevare på den tiden og konkurrerte med Budweiser. I denne perioden var det ikke anerkjent at røyk, alkohol og sukker er farlig for helsen og det var heller ikke restriksjoner i forhold til hva man kunne ha i reklamene. Alle de store aktørene lagde treffsikre reklamekampanjer som spilte på maskulinitet, familieverdier, lykke, karrieremessig suksess og hell i kjærlighet. Kort fortalt – kjøpte du ikke dere produkter ville du ikke oppnå noen av disse tingene.

Det var ikke mulig for meg å finne en autentisk Heineken-flaske fra den tiden så det ble en illustrasjon istedetfor. Illustrasjonen er laget i Illustrator med Heinekens egen font som de fikk designet til seg i 2000 av designeren Earik Wiersma. Bildet er fotografert av meg og redigert i Photoshop. Alle designelementene er satt sammen i InDesign.


Mitt design

Jeg lagde to forslag av designet. Den ene er en lysere variant som ville passet godt som reklame i aviser og magasiner fordi den inneholder litt tekst. Dette er mest gunstig i medier hvor folk allerede er i lesemodus. Det andre forslaget er mørkere hvor slagordet er i fokus. Dette egner seg som plakat i en større skala hvor den er ment for å fange oppmerksomheten til travle kjøpere.

Heineken illustrasjonen

Illustrasjon av Heineken flaske
Flasken er en vektorisert illustrasjon laget i Illustrator

Plakatdesign forslag nr. 1

1960-tallet inspirert Heineken plakat
Denne plakaten er en lysere variant av designet

Plakatdesign forslag nr. 2

Heineken plakatdesign
Dette er en mørkere variant av Heineken plakaten

Vil du se noen eksempler på plakatdesign fra 1960-tallet? Besøk bloggen nedenfor og la deg inspirere!

Print Ad Designs Through the Decades: The ’60s

(Dette er designet i forbindelse med studiene)