Read this blog entry in english

La meg først begynne med herrejesus det er altfor lenge siden sist jeg postet her. Det har sine forklaringer. Jeg har begynt i ny jobb OG jeg har begynt å studere. Så jeg har en hel del mindre fritid en hva jeg er komfortabel med, men det får gå. Jeg har allerede studert til å bli grafisk designer så nå er det på tide å gjøre meg ferdig. I TILLEGG har jeg klart å bli 30 år. Milepælen er nådd og behovet for å stake seg ut en retning her i livet er enda sterkere. Så det er derfor jeg har gjort disse brå forandringene i livet mitt og det føles fantastisk! Men, det har sin pris. Jeg har fryktelig liten tid til å male og tegne. Men jeg skal nok få til noe!

For noen innlegg siden skrev jeg om alle mine uferdige prosjekter. Jeg har for alvor gått inn for å få gjort unna disse slik at jeg ikke går fra vettet. Det ene store akvarell arket, som jeg hadde sølt masse kaffe på, ble gjort om til et bursdagskort. Jeg liker aller mest å gi bort noe personlig og så sant jeg har tid, så gjør jeg det.

SONY DSC
Klippet bort de verste flekkene

Så skisset jeg opp en del blomster og blader. Det som er så fint med blomster og blader er at de ser veldig naturtro ut uansett form de får. Det er deilig å frihåndstegne noe som ikke er begrenset til en fast form slik at man kan leke seg litt med tegningen.

SONY DSC
Det er sønnen min som har tegnet på platen. Han har gått gjennom en kraftig LOL OMG fase hvor han tegnet det samme på absolutt alt!

Jeg velger meg alltid et fargepalett før jeg begynner å male. Gjør jeg ikke det så ender jeg som oftest opp med fargekombinasjoner som ikke komplimenterer maleriet. Fargevalget har alt å si!

SONY DSC
Lilla og rosa toner
SONY DSC
Alt er klart!

På denne type malerier så starter jeg alltid med bakgrunnen. Jeg syns det er enklest for da kan jeg tilpasse de andre elementene etter bakgrunnen slik at de flyter lettere med hverandre. Her går bakgrunnen fra veldig mørkt lilla, over til lysere lilla og deretter over til rosa og en lett gulfarge på toppen. Jeg har brukt mye vann og gått over flere ganger for å få det jevne resultatet jeg ønsket.

SONY DSC
Bakgrunn

Så begynner det å bli gøy. Jeg starter til venstre, siden jeg er høyrehendt,og maler hver eneste blomst. Her bruker jeg også er veldig våt teknikk. Jeg fyller hver kronblad med lillafarge og så dypper jeg gulfarge innerst slik at den flyter utover. Det skaper en graderende effekt som jeg syns passer godt til dette maleriet.

SONY DSC
Alle blomstene er klare
SONY DSC
Alle bladene er klare

Det samme gjør jeg med bladene. Jeg malte på de gule linjene først og ventet til det var tørket.

SONY DSC
Beklager, dette er litt uskarpt bilde.

Så var det skallen igjen. Her maler jeg lagvis. Jeg begynner med en lys lilla og jobber meg lagvis over til en mørk lilla.

BirthdaycardWatercolor_9
Skallens trekk begynner å komme frem

Når skallen var ferdig og jeg følte meg fornøyd med kortet så skrev jeg en bursdagshilsen på et svart ark og limte det på på baksiden av maleriet. Ferdig!

BirthdaycardWatercolor_10
Resultatet

Her er to andre eksempler:

SONY DSC
Detaljer
SONY DSC
Detaljer
SONY DSC
Detaljer
Bursdagskort
Detaljer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.